2017. aug 21.

A sikeres író tíz parancsolata

írta: demeternorbert
A sikeres író tíz parancsolata

avagy 10 jó tanács

conceptual-2096103_1920.jpg

1. Nem attól vagy író, hogy cuki kis szavakat írsz egy oldalra. Attól vagy író, hogy olyan történeteket mesélsz el az embereknek, amire sokáig emlékeznek majd.

2. Nem attól vagy író, mert szuper erőd van. Attól vagy író, hogy baromi keményen melózol azon, hogy a történeted szuper erős legyen.

3. Nem attól vagy író, mert talk showkban lépsz fel, menő autót vezetsz vagy villád van Hawaii-n. Attól vagy író, hogy nem tudod elképzelni, hogy bármivel helyettesítheted az írást az életedben.

4. Nem attól vagy író, mert kiadtál egy regényt – vagy ötöt, vagy tízet. Attól vagy író, hogy alig bírod kivárni, hogy papírra vesd azokat a regényeket, amik még csak a gondolataidban léteznek.

5. Nem attól vagy író, mert tweed zakót hordasz vagy foncsorozott keretű szemüveget. Attól vagy író, hogy minden szóban, amit leírsz ott van a lelked és minden szereteted.

alejandro-escamilla-7.jpg

6. Nem attól vagy író, hogy kimagaslóan tehetséges vagy. Attól vagy író, hogy minden nap leülsz és írsz, nem számít, hogy milyen jól és mennyire tehetségesnek érzed magad aznap.

7. Nem (csak) attól vagy író, mert bátor vagy. Attól vagy író, hogy sokkal hatalmasabb és erősebb vagy, mint a félelmeid és a bukásaid.

8. Nem attól vagy író, mert valaki azt mondta, hogy az vagy. Attól vagy író, hogy sosem kértél senkitől beleegyezést azért, hogy kövesd az álmaidat.

9. Nem attól vagy író, hogy mindent tökéletesen tudsz. Attól vagy író, hogy fel mered tenni azokat a kérdéseket is, amiket előtted senki más nem mert.

10. Nem attól vagy író, hogy magányos vagy. Attól vagy író, hogy soha sem vagy egyedül, ha írni kezdesz!

doug-robichaud-3531.jpg

 

alairas.png

 

Szólj hozzá

Kibeszélő